dinsdag 18 juni 2013

Kaart Gomera – Vakantie Spanje Canarische Eilanden

Kaart La Gomera, steden, wegen, topografie: US Army
La Gomera is een eiland van de Canarische Eilanden, een archipel in de Atlantische Oceaan die bestuurlijk bij Spanje hoort. Het eiland heeft 23.076 inwoners (2011) en de hoofdstad is San Sebastián de La Gomera.

Het eiland vormt samen met de eilanden La Palma, Tenerife, El Hierro en een aantal onbewoonde eilanden de provincie Santa Cruz de Tenerife in de autonome Spaanse regio Canarias.

La Gomera heeft een oppervlakte van 369 km2 en is vulkanisch van oorsprong. Het hoogste punt is met een hoogte van 1.487 meter de Garajonay. De hoogvlakte van het eiland is bebost met onder meer laurierbomen.

Door het eiland lopen diepe ravijnen. Over de hellingen lopen paden die aantrekkelijk zijn voor wandelaars en prachtige panorama’s over het eiland bieden.

Het middengebergte op La Gomera vangt het vocht van de wolken van de passaatwind op waardoor er een jungle is ontstaan die rijk aan begroeiing is.

Aan de randen van La Gomera liggen kliffen, baaien en stranden.

In de diep ingesneden dalen van het eiland vindt geïrrigeerde land- en tuinbouw plaats. Er worden onder meer bananen, dadels en vroege groenten geproduceerd.

Gemeenten
La Gomera bestaat bestuurlijk uit zes gemeenten. Dit zijn Agulo, Alajeró, San Sebastián de la Gomera, Hermigua, Valle Gran Rey en Vallehermoso. Het bestuur van het eiland zetelt in de hoofdstad San Sebastián.

Vakantie
La Gomera is een populaire bestemming voor een vakantie vanwege onder meer de prachtige natuur en de stranden.

In Vallehermoso liggen imposante bergen en bossen. Hier ligt ook Los Organos, een steile rotsformatie met vele verticale basalttorens, die lijken op orgelpijpen en die alleen vanuit zee te zien zijn.

Bij Castillo del Mar ligt het parque maritimo met zoutwaterbaden die het hele jaar door zijn geopend.

Het Nationaal park Garajonay staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

San Sebastián de la Gomera is de locatie vanwaar de ontdekkingsreiziger Christoffel Columbus vertrok om vervolgens Amerika te ontdekken.

Steden
Naast de hoofdstad San Sebastián zijn een aantal plaatsen op la Gomera: Alajeró, Hermigua, Agulo, Vallehermoso, Playa Santiago, Valle Gran Rey, Castillo del Mar.

Tussen de haven van Los Cristianos op Tenerife varen veerboten naar San Sebastián de la Gomera, Playa Santiago en Valle Gran Rey.

Er varen ook veerboten naar de buureilanden La Palma en El Hierro.