donderdag 13 juni 2013

Kaart Lanzarote en Arrecife – Vakantie Canarische Eilanden Spanje

Kaart Lanzarote, steden, wegen, reliëf, topografie: US Army
Lanzarote is het meest noordelijke eiland van de Spaanse regio Canarische Eilanden. Het eiland hoort bestuurlijk bij de provincie Las Palmas de Gran Canaria en heeft 141.938 inwoners (2009). De hoofdstad is Arrecife.

Lanzarote ligt in de Atlantische Oceaan op ongeveer 120 kilometer voor de kust van Marokko. Het eiland ligt ten noordwesten van het Canarische Eiland Fuerteventura.

Het eiland heeft een lengte van 62 kilometer en een breedte van 21 kilometer. De oppervlakte is 846 km².

Lanzarote is vulkanisch van oorsprong en meer dan vijftien miljoen jaar geleden ontstaan. In de loop van de geschiedenis zijn vulkanen verweerd van bergen tot heuvels.

Een deel van het eiland is nog steeds vulkanisch actief. De laatste vulkaanuitbarsting vond plaats in 1824.

Een groot deel van het eiland is bedekt met lava en ziet eruit als een maanlandschap omdat er weinig begroeiing is.

Eilanden Lanzarote
Bestuurlijk horen tot Lanzarote ook de kleinere eilanden La Graciosa, Alegranza en Montaña Clara, Roque del Este en Roque del Oeste.

Gemeenten Lanzarote
Lanzarote is bestuurlijk ingedeeld in zeven gemeenten. Dit zijn Arrecife, Haría, San Bartolomé, Teguise, Tías, Tinajo en Yaiza.

Vakantie
Lanzarote is een populaire bestemming voor een vakantie vanwege onder meer de stranden en de toeristische accommodaties.

Op het eiland ligt het nationale park Timanfaya. Dit bestaat uit vulkaankraters, lavavelden en geisers. Toeristen kunnen in het park staand op een magmakamer ervaren hoe warm het op geringe diepte onder de grond is.

Veel bezoekers trekken ook de cactustuin bij Guatiza, de oude hoofdstad Teguise, de lavatunnels van Cueva de los Verdes en Jameos del Agua, het uitzichtpunt Mirador del Rio en het groene kratermeer El Golfo.

Beroemde badplaatsen op Lanzarote zijn onder meer Puerto del Carmen, Playa Blanca en de Costa Teguise.

De afgelopen decennia zijn op Lanzarote tal van vakantieaccommodaties gebouwd, zoals vakantieparken, appartementen en hotels om een aangename vakantie door te brengen.

Steden Lanzarote
Naast de hoofdstad Arrecife zijn een aantal andere steden en plaatsen op Lanzarote: Ye, Punta Mujeres, Arrieta, Mala, Matagorda, Uga, Playa de Papagayo, El Golfo, Yaiza, La Asomada, La Santa, La Caleta de Famara, Haria.

Het vliegveld van het eiland ligt bij de hoofdstad Arrecife. Vanuit hier gaan vluchten naar Spanje en andere landen.

Vanuit Ozzola varen veerboten naar Gran Canaria, Tenerife, La Palma en het Spaanse vasteland.