maandag 10 juni 2013

Kaart Tenerife – Canarische Eilanden Vakantie Spanje

Kaart Tenerife, steden, wegen, reliëf: US Army
Tenerife is het grootste eiland van de Canarische Eilanden, een archipel in de Atlantische Oceaan die bestuurlijk bij Spanje hoort. Het eiland heeft 898.680 inwoners (2012) en de hoofdstad is Santa Cruz de Tenerife.

Santa Cruz de Tenerife is tevens een van de twee hoofdsteden van de Canarische archipel.

Het eiland vormt samen met de eilanden La Palma, La Gomera en El Hierro de provincie Santa Cruz de Tenerife.

Tenerife ligt in de Atlantische Oceaan voor de kust van het noordwesten van Afrika, op ongeveer 200 kilometer ten westen van het vasteland van Marokko.

Het eiland is vulkanisch van oorsprong. De grootste vulkaan van het eiland is El Teide, die met een hoogte van 3.718 meter ook de hoogste berg van Spanje is.

Op het eiland liggen hoge bergketens die van het noordoosten tot aan het zuidwesten lopen. De hellingen lopen steil af naar zee.

Tenerife heeft voor het grootste deel zwarte lavastranden.

Vakantie
Tenerife is evenals andere Canarische Eilanden een populaire bestemming voor een vakantie vanwege onder meer de prachtige stranden, het mooie weer en de vele uitgaansgelegenheden.

Bijna de helft van het eiland is beschermd natuurgebied. Hieronder vallen het nationaal park van de Teide, het dennenbos van La Esperanza en het gebergte van Anaga.

De vallei van Oratava staat bekend om het gevarieerde natuurschoon. Rondom de vulkanen Pico del Teide en Pico Viejo ligt het nationale natuurreservaat Las Cañadas.

Op Tenerife zijn honderden wandelroutes die goed zijn gemarkeerd.

De stadjes en dorpen op Tenerife hebben de afgelopen decennia steeds meer een toeristische aanblik gekregen.

Langs de kust zijn veel vakantieaccommodaties gebouwd, zoals vakantieparken, hotels, restaurants en nachtclubs.

Puerto de la Cruz, aan de noordkust van het eiland, is een belangrijke badplaats.

Steden Tenerife
Naast de hoofdstad Santa Cruz de Tenerife zijn een aantal andere steden op het eiland: San Cristóbal de La Laguna, Arona, Adeje, La Orotava, Granadilla de Abona, Los Realejos, Puerto de la Cruz, Candelaria.

Tenerife heeft twee moderne internationale luchthavens. Dit zijn Tenerife Noord en Zuid. Deze vliegvelden verbinden het eiland met Spanje en andere landen.